Lösullsisolering

Med lösullsisolering isolerar ni enkelt, effektivt och gör en insats för miljön såväl som för plånboken. För isolering av vindbjälklag är lösullen idealisk, den sprutas direkt upp på vinden i snedtak eller i väggar.

Ett företag som växer

Med lösullsisolering isolerar ni enkelt, effektivt och gör en insats för miljön såväl som för plånboken. För isolering av vindbjälklag är lösullen idealisk, den sprutas direkt upp på vinden i snedtak eller i väggar. Materialet fyller ut i alla vinklar och vrår. Hela installationen utförs oftast på 2-4 timmar, utan att övriga delar av huset berörs, men om takluckan sitter invändigt dras slangen genom huset.

Innan tilläggsisolering kan utföras bör dessa punkter kontrolleras:
– Är yttertaket regntätt?
– Är vindsbjälklaget lufttätt?
– Är vindsutrymmet lagom ventilerat?
– Finns det god ventilation inomhus i bostaden?
– Inget övertryck inne (läcker luft ut från inne till vindsutrymmet om du gläntar på vindsluckan?)

Vid frågor går det bra att kontakta oss på telefon 0226-615 90

Vi är en auktoriserad lösullsentreprenör som åtar oss allt från besiktning och rådgivning, där vi hjälper er se vad som är bäst för eran fastighet, till att snabbt och enkelt få isoleringen på plats.

Att tilläggsisolera innebär att värme- och energiförbrukningen minskar. Kostnaden för lösullsisolering betalar sig oftast efter 2-3 år, det är helt enkelt som att sätta en mössa på huset.

Fördelar med lösullsisolering:

– Kan användas både på vind och i slutna konstruktioner som golv och väggar
– Lågt Lambdavärde; 0,036-0,042 °C/W
– Stor energibesparing
– Tillverkad med återvunna glasflaskor (Knauf)
- Hunton Nativo® Träfiberisolering är i huvudsak baserad på granflis, ett förnybart råmaterial som lagrar kol under hela produktens livstid
- ROCKWOOL Granulate PRO är framställt av stenull och ger en fullgod isolering. Produkten är dimensionsstabil, brandsäker, fukt- och vattenavvisande.
– Passar till nya och befintliga byggnader
– Snabbt och enkelt att installera
– Kan installeras både inifrån och utifrån

Många väljer att isolera under vintertid, då kylan göra sig påmind. Men oavsett om du väljer att tilläggsisolera på vintern eller sommaren, så får du ett behagligare inomhusklimat då ett dåligt isolerat hus blir kallt på vintern och varmt på sommaren.

Vi tilläggsisolerar även kalla golv och väggar i gamla hus. I golvet borrar vi små hål (ca 4 cm) och isolerar med en smal slang mellan golvmaterialet och trossbotten. Hålet sätts igen genom att vi monterar en träplugg i samma material som golvet. Ytterväggar där spånet sjunkit ihop sprutar vi i med tilläggsisolering utifrån.

Utsugning av lösull

Vi erbjuder även hjälp med att ta bort befintlig lösullsisolering från vind, permanent eller tillfälligt vid behov. Kontakta oss på telefon 0226-615 90 så räknar vi snabbt ut vad kostnaden för arbetet blir.

Våra leverantörer